BRF Södrabruket permanentboende

Södra Bruket är en gammal bruksbebyggelse från början av 1800-talet.

På Alunbruksgatan finns 200-åriga trähus, vackra gamla kulturhus. Det finns också ett stenhus, familjen Sundbers sommarhus som numera inte tillhör bostadsrättsföreningen Södrabruket.

BRF Södrabruket har för närvarande 35 lägenheter. Det finns flera bostadsrättshavare / hyresgäster som bor permanent på Södra Bruket och flera som har sina lägenheter som fritidsboende.

De lägenheter som inte har bostadsrättshavare hyrs numera ut till permanentboende eller fritidsboende på tillsvidarekontrakt.

Det finns ofta några lägenheter som är / blir lediga för permanentboende hyresgäster. Tillträde kan ske enligt överenskommelse. Skicka e-mail till brfsodrabruket@gmail.com för aktuell info.

Våra hyror är kallhyror, därför höga elräkningar för vintermånaderna och låga elräkningar för sommarmånaderna. Kortaste hyrestid är 12 månader.

BOSTADSRÄTT

Meddela också intresse att köpa bostadsrätt så meddelar vi om objekt finns eller kommer.

Det är en lugn och fin miljö på Södra Bruket för barnen att växa upp i. Det är ca 1 km till våra affärer med ICA och blomsterhandel.

Till Alunskolan, förskola, samt låg- och mellanstadieskola till åk 6 är det ca 1,5 – 2 km. Högstadium finns i Mörbylånga, ca 22 km med , skolbuss. För gymnasieungdomar och komvux måste man åka till Kalmar. SFI finns i Mörbylånga för närvarande 2020 men kan komma att ändras.

Välkommen att bo hos oss på Södra Bruket.