Om Södra bruket

Södra Bruket är en gammal bruksbebyggelse från början av 1800-talet. Platsen är unik och många väljer att återkomma år efter år. Södra Öland är särskilt uppskattad av fågelskådare och barnfamiljer.

På Alunbruksgatan finns 200-åriga trähus samt ett stenhus. Husen är före detta arbetarbostäder till det anrika alunbruket. Husen är kulturmärkta och mycket detaljer finns fortfarande kvar. En del hus har gamla vedugnar och kakelugnar kvar, bevarade trägolv. De flesta husen har moderna och renoverade badrum. De olika husen är numera privatägda med olika ägare.

Det finns både året runt boenden och möjlighet till fritidsboenden (se under boka lägenhet). Ca 20 personer bor året runt på ”bruket” övriga lägenheter fylls snabb från maj – oktober.

Boka ditt havsnära fritidsboende!

Boenden vid alunbruket!

Boka lägenheter som är en del av det historiska alunbruket! Belägna direkt i anslutning till vandringsleder, den geologiska trädgården och den vackra stenstranden (badrocksavstånd). Ta ett svalkande dopp eller njut av den bedårande och välkända solnedgången.

Här erbjuds fantastiska möjligheter till både vila och äventyr.

Boka ditt havsnära fritidsboende!

Det är ca 1 km från Södra Möckleby där den lokala mataffären finns (Automat), blomaffär och café (öppet under sommarmånaderna). Det är ca 1 mil till Grönhögen där det finns Ica, restaurang (öppet högsäsong), café i hamnen, padelbana och förstås Grönhögens golf.

Välkommen till oss på Södra bruket!